DentaPoint Whatsapp

Whatsapp İletişim

Alsancak Şube Whatsapp

+90 (543) 526 76 70

Karşıyaka Şube Whatsapp

+90 (542) 526 76 70

Bostanlı Şube Whatsapp

+90 (545) 526 76 70

DENTAPOİNT
Diş Eti Hastalıklarına İyi Gelen 8 Doğal Yöntem | İzmir

Diş Eti Hastalıklarına İyi Gelen 8 Doğal Yöntem

Diş Eti Hastalıklarına İyi Gelen 8 Doğal Yöntem

 Diş hastalığı sorunuz varsa mutlaka periodontoloji bölümüne başvurup diş hekiminizin tavsiyelerine uygun hareket etmelisiniz.

Diş hekimimizin önerilerine uygun hareket etmemek, evde kendi başınıza çözümler bulmaya çalışmak, ağız ve diş sağlığınızın daha çok bozulmasına neden olabilir.

Diş eti hastalığı ilk aşamalardayken tedavi edilebilir. Periodontolojik rahatsızlığı olmasına rağmen birey vaktinde diş hekimine başvurmadığında hastalık ilerler. Bu da maalesef diş köklerinin açığa çıkması nedeniyle dişin sallanmasına ve sağlıklı olsa dahi dişlerin tamamının çekilmesine neden olur.

Tamamen dişsiz kalan hastalar için uygulanabilecek tedavi yöntemi ise all on four, all on six gibi tüm ağız implant tedavileri ya da hareketli protez (takma diş) tedavisidir.

Diş hekiminizin önerilerini uyguladıktan sonra yine diş hekiminize danışarak evde diş eti hastalıklarına iyi gelen 8 doğal yöntemi de uygulayabilirsiniz.

Evde diş eti hastalıklarına iyi gelen 8 doğal yöntemi

    Diş eti sağlığınız için her gün düzenli şekilde tuzlu su ile gargara yapın.

    Tuzlu su ile gargara yapmak diş yüzeyindeki plakların ve ağız içindeki zararlı bakterilerin azaltılmasına yardımcı olur.

    Yarım su bardağı suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Bu sudan bir yudum alın. 8-10 saniye kadar gargara yapın, tükürün. Bu işlemi günde birkaç kez yapmanızın bir sakıncası yoktur.

    Diş eti hastalığına adaçayı gargarası iyi gelebilir.

    Adaçayı antiseptik içeriği yüksek bir bitki çayıdır. Uygun şekilde hazırladığınız adaçayını ılıyana kadar bekletin. Ağzınıza bir yudum alın mümkün olduğunca gargara yapın. Gargarayı 2 dakika süresince yapmanız daha faydalı olacaktır. Bunun için bir alarm kurabilirsiniz. Diş eti hastalığına iyi gelmesi için adaçayı gargarasını günde birkaç kez yapabilirsiniz.

    Diş eti hastalığına nar suyu gargarası iyi gelebilir.

    Antioksidan özelliği olanlar suyu ağız içindeki zararlı bakterilerin, plakların azaltılmasında etkili olabilir. Günde birkaç kez nar suyu gargarası yapmak diş eti hastalıklarına iyi gelebilir.

    Diş eti hastalıklarına bitkisel olarak aloe vera suyu gargarası iyi gelebilir.

     Aloe vera suyu anti-inflamatuar özelliği ile diş eti şişmesi, diş eti yaraları, diş eti hastalığı sorunlarına iyi gelebilir. Aloe vera suyu ile de günde birkaç kez gargara yapılabilir.

    Elma sirkesi ile gargara yapmak diş eti hastalıklarına iyi gelebilir.

    Gingivitis sorunlarında elma sirkesi kullanılabilir. Diş eti iltihabına günde birkaç kez elma sirkesi ile yapılan gargara iyi gelebilir.

    Çay ağacı yağı veya Hindistan cevizi yağının diş etlerine sürülmesi diş eti hastalıklarına iyi gelebilir.

    Çay ağacı yağı ve Hindistan cevizi yağı antimikrobiyaldir ve aynı zamanda ağrı kesici özellikleri vardır. Kulak çubuğu ya da bir pamuk parçasına damlatılan bu yağlar diş eti iltihabı olan bölgeye masaj yapılarak sürülebilir. Yağlar diş etinde 5 dakika kadar bekletildikten sonra ılık su ile ağız çalkalanmalıdır. Bu yağların tavsiye edildiği şekilde diş etine uygulanması diş eti şişmesine, diş eti iltihabına iyi gelebilir.

    Sarımsağın diş etine sürülmesi diş eti hastalığına iyi gelebilir.

    Sarımsak anti- inflamatuar özellikte bir gıdadır. Diş eti iltihabı olan, diş eti şişmesi olan bölgeye ezilmiş sarımsak sürüldüğünde iyi gelebilir.

    Diş etine zerdeçal uygulanması diş eti hastalıklarına iyi gelebilir.

    Zerdeçal antiseptik ve anti-inflamatuar yapıdadır. Diş eti iltihabının azaltılması ve ağrının hafifletilmesinde zerdeçal kullanılabilir. Taze zerdeçal 10 dakika kaynatılıp süzüldükten sonra su ılıyınca gargara yapılabilir. Zerdeçal suyu ile yapılan gargara diş eti hastalığına iyi gelebilir.

Evde diş eti hastalığı nasıl tedavi edilir?

Evde uygulanacak hiçbir yöntem ilerlemiş diş eti hastalığını tamamen tedavi edemez.

Periodontolojik rahatsızlıklar fark edildiği andan itibaren tedaviye başlanılmalıdır. Diş eti hastalığı seyri dikkatlice takip edilmelidir. Bu hastalığı yalnız evdeki yöntemlerle tedavi etmek mümkün değildir.

Diş eti hastalığının en büyük nedeni bireyin yetersiz ağız hijyenidir. Evde uygulanabilecek ağız ve diş sağlığını, hijyenini koruyacak işlemler hastalığın seyrini yavaşlatabilir.

Diş eti hastalığından korunmak için ilk olarak dişlerin doğru şekilde fırçalanması, doğru periyotta ve sürede fırçalanması ve bireyin kendisi tarafından diş etindeki değişikliklerin izlenmesi gerekir. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra dişlerinizi ayna karşısında kontrol ettiğiniz gibi diş etlerinizi de kontrol etmelisiniz. Diş etlerinizde şişkinlik, ağrı; diş eti çekilmesi gibi sorunlar gördüğünüzde mutlaka diş hekiminize başvurmalısınız.

Diş hekiminizin tedavisini olduktan ve tavsiyelerine uyduktan sonra yukarıda sayılan doğal yöntemler uygulanabilir.

Diş eti hastalığı nasıl tedavi edilir?

Diş eti hastalığı, hastalığın ilerleme düzeyine bağlı olarak farklı şekillerde tedavi edilir. Diş eti hastalığı olan bireyi diş hekimi çeşitli tetkiklerle değerlendirir ve şu tedavi yöntemlerini kullanır:

Diş temizliği, diş taşı temizliği, ilaç tedavisi, cep oluşumu varsa cep küçültme tedavisi, kemik kaybı için kemik grefti, yumuşak doku kaybı için doku grefti yapılabilir.