Vidasız İmplantlar

Eksik dişlerinizin rehabilite edilmesi için uygulanan diş implantlarının üst yapısı uygulanırken vidalama sistemi kullanılmaz. Üst yapı olarak hazırlanan porselen yada zirkonyum dişler ağız içine uygulanırken vidalama olmadan doku uyumu çok iyi yapıştırıcı simanlarla yapıştırılır. Diş implantı uygulaması ve vidasız implant üst yapısı uygulaması ağrılı mıdır? Kesinlikle ağrılı bir işlem değildir. Operasyon sonrası önerilen ilaçların düzenli kullanımı sayesinde implant sonrasında ağrı gerçekleşmez. İşlem esnasında uygulanan lokal anestezi sayesinde herhangi bir ağrı sızı olmaz. İzmir Karşıyaka implant tedavisi Dentapoint ağız ve diş sağlığı polikliniğinde implant uygulamaları sonrasındaki 30 saatlik süreçte lazerle iyileşme hızlandırılması sayesinde iyileşme konforu gayet iyi olmaktadır.

Detaylar
Vidalı İmplant sistemi

İmplant tedavilerinde titanyum altyapı uygulandıktan sonra üst yapısı hazırlanırken ; yapılacak olan üst yapının iki tür uygulama tekniği vardır. Bunlardan ilki implant üstü dişin ile implant arasındaki bağlantının vidalı şekilde bağlanmasıdır. İkincisi de implant üstü dişin implant ile vidasız şekilde yapıştırılarak uygulanmasıdır. Diş implantımın üstüne uygulanacak dişin materyali nedir ? Birden çok seçenekle implant tedavisinden sonra üst dişler hazırlanabilir metal altyapılı porselen dişlerle eksik dişleriniz tamamlanabileceği gibi daha estetik bir malzeme olan zirkonyum veya pik üstü zirkonyumla da hazırlanabilir. Hem porselen dişler hem de zirkonyum dişler implant üzerine vidalanarak uıygulanabilir. İzmir implant merkezi Dentapoint adsp de implantlarınız günün her saatinde uzman ekiple özenle uygulanır.

Detaylar
Dental İmplant Nedir?

 

Eksik dişler tatlı görünür ancak sadece çocuklarda.
Erişkinlerde eksik dişin olması hem sağlık hem de estetik olarak problemler doğurur. Eksik dişlerden kaynaklı etkin çiğnememe veya tek taraflı çiğneme : sindirim problemi , dişlerde kaymalar , eklem ağrıları , dişlerde çürükler , çene kemiğinde erime gibi geniş bir bantta pek çok probleme sebebiyet verir. Ön bölge dişlerindeki eksiklik ise olası estetik problemlerle beraber psikolojik problemlere kapı aralar. Bu eksik dişler implantlar sayesinde rehabilite edilebilir. Dentapoint İzmir implantta uygulanan her implantla ilgili kayıtlar tutulur ve bu kayıtlar implant sertifikaları ile sizlere teslim edilir. Dünyanın her yerinde bu sertifikalar sayesinde olası problemleriniz kolaylıkla çözülür. Dental ( diş) implant nedir? Dental implantlar eksik diş bölgesine diş yapılabilmesi çeneye uygulanan titanyum esaslı yapay bir diş köküdür. Diş hekimliğinde gelinen son teknoloji olan diş implant uygulaması tek veya çoklu diş eksikliğinde sağlam dişleriniz kesilmeden , eksik dişlerin tamamlanmasına olanak sağlar. Diş implant uygulamasının bir başka avantajı ise diş çekimi sonrasında çene kemiğinde oluşmaya başlayan kemik erimesinin de önlenmiş olmasıdır.
Diş implant uygulamasının tedavi süresi ne kadardır? Diş implant uygulamasının tedavi süreci klasik diş hekimliği tedavilerine göre biraz uzundur. Bu süre 2-4 ay arası değişkenlik gösterir. Bu sürenin uzun olmasının sebebi uygulanan implantın titanyum yüzeyi ile çene kemiği arasındaki kaynaşmanın biraz zaman almasıdır. İmplant uygulaması yapıldıktan sonra hasta 2-4 ay zaman süresince bekletilir. İmplant çene kemiğine kaynaştıktan sonra 1 hafta içinde üzerine diş yapılır.
Diş implantın avantajı nedir ? – Hareketli protezlerden kurtulmanızı sağlar
– Sağlam dişleriniz köprü gibi protez uygulamaları için kesilmek zorunda kalmaz.
– Diş çekimi sonrası oluşacak çene kemiği erimesinin önüne geçilir.
– Estetik ve fonksiyon açısından tüm beklentiyi karşılar.

Diş implantı ameliyatı zor mudur? Diş implantı ameliyatları kesinlikle ağrısızdır. İşlem esnasında uygulanan lokal anestezi sayesinde ağrı , sızı olmaz. Operasyon öncesi reçete edilen ilaçların düzgün kullanımı ve antiseptik gargaralar sayesinde operasyon sonrası ağrı gerçekleşmez.
Diş implantı sonrası yüzüm şişer mi? Operasyon sonrası düzenli kullanılan ilaçlar sayesinde ve uygulanan soğuk kompres etkisi ile ödem azalacak ve şişlik olmayacaktır. Bazı vakalarda yanakta hafif renk değişimi ve şişlik olsa bile ağrı tamamen kontrol altındadır.
Dikişsiz implant uygulaması mümkün mü? Tek diş implantlarında ve çekim sonrası implant uygulamasının bazı vakalarında dikişşiz olabilir.
Diş implantlarının zarar verme ihtimali var mıdır? Bazen diş implantını vücut kabul etmiyor diyorlar doğru mudur? Dental implantlar ( diş implantı ) zararlı değildir. Titanyumdan üretilir. Titanyum : Toksit içermeyen biyo uyumu çok iyi olan kıymetli metaldir. Vücudun kabul etmemesi gibi bir durum söz konusu değildir.
Diş implantı bana uygun mudur? Hangi hastalıklarda implant uygulanmaz.? Kontrol altına alınamayan diyabet , hipertansiyon gibi sistemik hastalıklar ve yakın zamanda radyoterapi , kemoterapi görmüş olma durumları dışında implant uygulaması uygun değildir. Bu tür sistemik problemler dışında implant her kişiye uygulanabilir. Röntgen muayenesi sonrasında implant uygulanacak bölgede yeterince kemik yoksa bile öncelikle kemik tozu ( greftleme) operasyonları ile implant öncesi sağlıklı kemik elde etmek mümkündür.
Sigara içiyorum implant yapılabilir mi? Yapılan tüm araştırmalarda sigara kullanımının implant başarısını olumsuz etkilediğini göstermiştir. Ortalama bir sigara kullanıcısına implant uygulanabilir. Ancak sigara kullanımını operasyon sonrası kısıtlaması gerekir.
Dental implant ( izmir diş implant ) ömrü ne kadardır? Doğal diş için risk teşkil eden tüm durumlar implant içinde risk teşkil eder. Ağız hijyeninin iyi olmaması durumunda doğal diş gibi implantın da kaybı olağandır. 

Detaylar